Ook kinderen kunnen problemen hebben die mede veroorzaakt kunnen worden door bekkenbodemproblemen. Vaak uit zich dat door niet goed kunnen ophouden van plas en/of poep op een leeftijd dat het kind geacht wordt zindelijk te zijn.
Ook zijn er kinderen, die over buikpijn klagen, soms zonder dat daar een duidelijke oorzaak voor gevonden wordt, maar ook vaak omdat zij hun ontlasting niet goed kunnen kwijt raken. Het niet onder controle krijgen van bedplassen kan voor een opgroeiend kind een ware kwelling worden.
Heeft uw kind een van onderstaande klachten, neem dan zeker contact op:
- Natte plekken in het ondergoed
- In de broek plassen overdag
- Heel vaak of weinig plassen [normaal 5-7 maal]
- Net te laat bij de w.c. zijn
- Bedplassen
- Moeizame ontlasting, verstopping
- Buikpijn
- Ontlasting vegen in de broek
- Pijnlijke ontlasting
- Regelmatige blaasontsteking
De BekkenTotaal-oefentherapeut is opgeleid om het kind op speelse wijze te leren voelen waar de bekkenbodemspieren zich bevinden en hoe het kind daarover controle kan krijgen. Ook bij bedplassen zal de therapeut samen met het kind werken aan een goede bekkenbodemfunctie alvorens er gewerkt kan worden aan het op tijd wakker worden. Soms gaat dit samen met plaswekkertraining.

Kinderen worden meestal verwezen door kinderartsen en huisartsen. Heeft u een verwijzing voor uw kind en komt u voor de eerste keer dan vindt er altijd eerst een uitgebreid intake-gesprek plaats met de ouder en het kind. Er wordt uitgelegd wat de behandeling zal gaan worden en welke ondersteuning de ouders in de thuissituatie kunnen bieden.
De behandeling van kinderen wordt voor alle kinderen tot 18 jaar vergoed uit de basisverzekering.

Leave a reply

Mannen Zwanger / pasbevallen Kinderen

         Klik hierboven op het plaatje, wat voor u van toepassing is.